Janne Nordlander

Född 1955 och med ålderns rätt har jag nu dragit ner på takten men är fortfarande engagerad i egen verksamhet med investeringar i startups och begränsade konsult- och styrelseuppdrag. Jag har ju som framgår stor erfarenhet som entreprenör och av att driva verksamheter, speciellt inom resor & IT, och är tillgänglig för såväl styrelse- som konsult- och interims uppdrag.

Jag har min bakgrund i reseindustrin. Började som reseledare för Snöresor 1979. Efter färdiga studier (internationell ekonomi) och olika jobb, bl a på Ericsson, fick jag jobb som ansvarig för STS Alpresor. Gick därefter vidare till Lion Alpin och som VD på Lion Tours AB som i mitten av 80-talet var stora på bussresor till Alperna och kontinenten.

1990 tog jag över ansvaret för Lion Ferrys marknadsavdelningar och ombord service (tax free butiker, restaurant, bar, hotell). Lion Ferry var en del av Stena Line med färjetrafik mellan Varberg-Grenå, Halmstad-Grenå och Karlskrona-Gdynia, och i huvudsak 4 marknader. I uppdraget ingick även en aktiv roll i att driva gemensam utveckling av boknings system mm för Stena Line koncernens färjerederier.

1995 blev jag ägare till Lion Alpin och Lion Beach. Under slutet av 90-talet var Lion Alpin en av Sveriges största arrangörer till Alperna med 15.000 skidresenärer till 15 resmål, charterflyg, buss och bil. Lion Alpin såldes år 2000 till Scandorama.

1996 startade vi Webwerkstaden, sedermera ”ezy”. ezy utvecklades snabbt till specialist på resor, webb och online system med fokus på internationella reseföretag, i huvudsak flygbolag runt om i världen, som mest ett 40-tal flygbolag i alla världsdelar. Jag verkade som VD i bolaget fram till 2014 och som aktiv styrelseordförande fram till 2016 då bolaget såldes till vår partner i USA, Radixx som sedermera köptes upp av Sabre. Jag fortsatte som ”senior consultant” fram till årsskiftet 2019/2020.

2017 startade jag researrangören ”Go InStyle” med inriktning på skräddarsydda kvalitetsresor till bl a Indiska Oceanen, Karibien, Afrika och Asien. Tyvärr blev vi nödsakade att lägga ner verksamheten när vi drabbades av reserestriktionerna i samband med Corona utbrottet våren 2020.

Har du nåt kul på gång eller behöver stöd av en erfaren entreprenör, hör av dig!