OM JANNE NORDLANDER

Jag har min bakgrund i reseindustrin. Började som reseledare för Snöresor 1979. Efter färdiga studier (internationell ekonomi) och olika jobb, bl a på Ericsson, fick jag jobb som ansvarig för STS Alpresor. Gick därefter vidare till Lion Alpin och som VD på Lion Tours AB som i mitten av 80-talet var stora på bussresor till Alperna och kontinenten.

1990 tog jag över ansvaret för Lion Ferrys marknadsavdelningar och ombord service (tax free butiker, restaurant, bar, hotell). Lion Ferry var en del av Stena Line med färjetrafik mellan Varberg-Grenå, Halmstad-Grenå och Karlskrona-Gdynia, och i huvudsak 4 marknader. I uppdraget ingick även en aktiv roll i att driva gemensam utveckling av boknings system mm för Stena Line koncernens färjerederier.

1995 blev jag ägare till Lion Alpin och Lion Beach. Under slutet av 90-talet var Lion Alpin en av Sveriges största arrangörer till Alperna med 15.000 skidresenärer till 15 resmål, charterflyg, buss och bil. Lion Alpin såldes år 2000 till Scandorama.

1996 startades Webwerkstaden, sedermera ezy och ezyTravel, där jag som största kund snart blev delägare. ezy utvecklades snabbt till specialist på resor, webb och online system, sedan 2005 alltmer med fokus på internationella reseföretag, i huvudsak flygbolag runt om i världen.  Jag verkade som VD i bolaget fram till 2014, sedan dess är jag engagerad i bolagets utveckling i rollen som styrelseordförande och senior advisor.

Under åren har jag även varit engagerad i andra verksamheter, bl a ett resecommunity och en online resebyrå. Sedan hösten 2014 är jag engagerad i Hummingbird Life Style Travel (www.hummingbird.se) där jag jobbar med att utveckla online försäljningen samt med att bygga upp den nya premium produkten “InStyle”.

Under åren har jag verkat som projektledare och konsult för ezy’s kunder vad avser implementation av deras IT plattformar och strategier för IT och försäljning online och är f n intresserad både av såväl styrelse-, konsult- och interims- och projektledare uppdrag.

JN 1209

Mer om mig på Linked In!

Janne Nordlander

janne@reseoit.se

+46 709 679133

Skype: ezyjanne